Liefdesbang – Hannah Cuppen

In haar boek Liefdesbang beschrijft Hannah Cuppen, therapeut en trainer, ons aller dans van verlatingsangst en bindingsangst: van aantrekken en afstoten, dat wat ons gevangen houdt in een afhankelijkheidsrelatie. Hannah Cuppen is vanuit haar eigen ervaring gespecialiseerd geraakt in het bij de wortel aanpakken van ‘liefdesbang’ om zo weer beschikbaar te zijn voor de liefde.

Scheiden en nieuwe relaties aangaan zijn alledaagse fenomenen. Het totale echtscheidingspercentage was in 2013 ruim 38%. Cuppen ziet een taboe op het onderzoeken van een diepgaande onvermogen dat onder het opbreken van een relatie ligt. Je kunt wel scheiden, maar als een relatie is gebaseerd op (onbewuste) angst neem je die naar een volgende verbinding. Het gaat om het verschil tussen een relatie gebaseerd op angst voor intimiteit en een relatie vanuit liefde die leidt tot verbinding.
Met haar boek Liefdesbang legt Hannah Cuppen ook ons fundamentele conflict bloot van behoefte aan intimiteit tegenover persoonlijke vrijheid. En dat conflict zorgt voor het pijnlijke spel van aantrekken en afstoten. Zij ontving er royaal de publieksprijs voor het Beste Spirituele boek 2015 mee. Inmiddels is het boek voorzien van de Gouden Sticker als teken dat er meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht.

 


Sarah Marijnissen in gesprek met schrijver, therapeut en trainer Hannah Cuppen. Een prachtig liefdevol en openhartig gesprek. Een echte aanrader.