Ondernemen in Welzijn – Paul Overvoorde en Petra Biemans

Er verandert veel in het welzijnswerk. Dit heeft gevolgen voor de sociaal werkers en de wijkbewoners die zij ondersteunen. Het boek Ondernemen in Welzijn laat zien welke veranderingen er gaande zijn, wat de gevolgen daarvan zijn en welke rol ondernemendergedrag en ondernemerschap daarbij kunnen spelen.

Het brengt de ontwikkelingen in kaart als gevolg van de nieuwe kaders voor het werk (Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl) en de bezuinigingen. Met uitgebreid casusmateriaal wordt deze andere aanpak tot op het niveau van de dagelijkse praktijk uitgewerkt.

Ondernemen in Welzijn is daarmee geschikt voor studenten sociaal werk, welzijnswerkers in de praktijk, hun managers en Hrm’ers, en andere belangstellenden, die geïnformeerd willen worden over de gehele sector.

Er is een website is opgezet ter ondersteuning van het boek ‘Ondernemen in Welzijn’ van Paul Overvoorde en Petra Biemans. Bij elk hoofdstuk is aanvullende informatie beschikbaar via het menu en een schat aan extra informatie als pfd-downloads.

Suggesties voor relevante aanvullingen en commentaar op het boek zijn van harte welkom, via het contactformulier.
Lees meer over het boek >