Stemmingsklachten – Corrie Baas

Methoden, casuïstiek en oefeningen

Stemmingsklachten komen in onze maatschappij veel voor en hebben een breed scala aan oorzaken en uitingsvormen. Dysthymie, depressie, angst, manische depressiviteit, burn-out, stemmingsklachten bij lichamelijke aandoeningen, rouw en verlies en verslaving zijn hier voorbeelden van. Stemmingswisselingen hebben een grote impact op iemands leven en zijn naaste omgeving. Het goede nieuws is dat ze met de juiste inspanningen te verminderen en/of te verhelpen zijn.

In dit boek worden de verschillende vormen van stemmingsklachten per achterliggende problematiek uitgediept. De samenhang van verschillende klachten bij een aandoening wordt helder en inzichtelijk gemaakt. Toegepaste methoden laten zien hoe vicieuze cirkels doorbroken kunnen worden.

Dit boek is geschreven voor professionals gezondheidszorg, ggz en (maatschappelijke) hulpverlening, die cliënten met genoemde klachten begeleiden en voor docenten en studenten op deze vakgebieden. Het is ook bestemd voor leergierige mensen die aan hun herstelproces willen werken en voor degenen die hun naaste willen ondersteunen.

Corrie Baas heeft in haar loopbaan als psychiatrisch verpleegkundige en maatschappelijk werker bij verschillende instellingen mensen begeleid met uiteenlopende aandoeningen.

De auteur voert je mee naar de verschillende oorzakelijke psychische klachten, waar individuen mee geconfronteerd kunnen worden. Hierbij is het interessant welke methodieken er gebruikt kunnen worden bij verschillende vormen van stemmingsklachten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden lees je hoe je als psychosociale hulpverlener stapsgewijs een cliënt kan begeleiden naar een verbetering van de leefomstandigheden, om tot een herstel te komen. De informatie geeft een goed handvat om meer inzicht en deskundigheid te verwerven in het begeleiden van de cliënt.
Tineke Wildeman, Sociaal verpleegkundige, JGZ/ GGD Amsterdam.

Dit boek getuigt van grote kennis en ervaring van de auteur. Goed geschreven, helder en gedegen. Niet alleen wordt uitgelegd wat stemmingsklachten zijn, maar ook welke aanpak mogelijk is. Een aanrader voor psychologen, therapeuten en maatschappelijk werkers, werkzaam in de ggz; verplichte kost voor de POH-GGZ (en de opleiding) Ellen Pannenborg, maatsch. werker, POH-GGZ

ISBN: 9789088506758
256 pagina’s

Prijs: € 29.50

boek bestellen?