Sterker dan Afwijzing – Jia Jiang

Wie kent niet de goedbedoelde, aanmoediging van iemand die zegt: toe maar, je kunt het wel. Stapje voor stapje zet je je angsten overboord en leer je contact maken met de wereld om je heen.

Maar het kan ook (later) de therapeut zijn die je laat oefenen in het vragen om hulp aan anderen. Zo leer je dat er veel bereidheid is bij mensen om je te helpen, als je het maar vraagt, liefs recht uit het hart. Angst wordt omgezet in vertrouwen, is het idee.

Maar wat als je de zaak nu eens omdraait? Wat gebeurt er als je niet op zoek bent naar het JA van de ander, maar bewust een vet NEE gaat incasseren. Dáár gaat het boek “Sterker dan afwijzing” van Jia Jiang over.

De uitgever: “Om zijn angst te overwinnen stelde Jiang 100 dagen lang de meest onmogelijke vragen aan vreemden op straat. Deze 100 uitdagingen staan op YouTube en kun je zelf ook proberen. Jiang leerde op deze manier ‘nee’ te incasseren, maar kreeg ook verrassend vaak ‘ja’ te horen. Zijn ervaringen maakte hem sterker en hij laat jou zien op welke manieren je een vraag kunt stellen om een ‘nee’ om te buigen naar een ‘ja’ .”

linkje naar de Kosmos, uitgever.